tiistai 19. toukokuuta 2015

The street finds its own uses for things

öö tota moi... nyt ei oo mitään totaalisen järkevää, joten pengoin roskiksesta teille jotain...

No ei sentään, mutta tässä on kertynyt kaikenlaista "miscellaneous", joka ei ole aivan 100% kokonaista, mutta toki yli sataprosenttista hörhöilyä. Siis juttuja, jotka on hieman katkonaisia, puutteellisia tai jotain sellaista. Kyllä te nekin kuuntelette. Itkette vaikka.

Ekana juttu, joka ei ole Vapaalta Vyöhykkeeltä ollenkaan, vaan muistaakseni Rockmafiasta, vuosi on ehkä 1993. Hannu "Hauta" Blommila esittelee tässä cyberpunkia ilmiönä, ja siihen liittyvää musiikkia. Musiikit on tässä pääosin leikkaantunut irti, eikä kaikkea puhettakaan ole jäljellä, mutta se vähä on täyttä asiaa, toimittaja tietää mistä puhuu. Erityisesti jo viime kerralla hehkuttamani Hoodlum Priest mainitaan tässäkin. Eli ajankuvaa ja musavinkkejä, go!



Sitten Nalle Virolaisen murhasarjan osa, joka jää lopusta kesken. Tässä käsittelyssä rodullisia motiiveja omaavat sarjamurhat. Kaikenväristä laitetaan tässä kylmäksi.



Pöntön pohjalla jonkunmoinen sekoitus kirjallisia juttuja. Tämä oli yhden kasetin lopussa, ns. yllärinä. Alussa Jouni Hokkanen kertoo Ray Gartonin romaanista Paholaisen Profeetta, sitten Kari A. Hintikka käy läpi futurologisen tietokirjan, jossa käsitellään ihmiskunnan seuraavaa sataa vuotta. Ei paha. No, sitten tulee se sokeri tai pettymys pohjalla: tässä on Vapaan Vyöhykkeen scifisarjan huumoriscifiä käsittelevä kolmas osa. Huono homma on, että se on "miksattu" noin viiden minuutin pituiseksi, eli välistä puuttuu pätkiä vaikka kuinka paljon. Noita kasetteja kun aikanaan oli rajallinen määrä (ja toisin kuin nykyajan älypuhelimet, ne piti ostaa omalla rahalla), niin tilaa tarvitessani olen ilmeisesti todennut tämän scifisarjan osan vain osittaisen säilyttämisen arvoiseksi, ja änkenyt sen pätkinä toisen kasetin loppuun. Alkuperäisen päälle on sitten tullut jotain muuta. Fiksua, eikö totta... No, ainakin on jokin muisto ja todiste tämmöisenkin jutun olemassaolosta. Niin, ja tässä klipissä kuullaan kai myös Kari Nenosta... tai ainakin tuo Hokkasen ja Hintikan juttujen välissä välähtävä väsynyt "terminator-kauhusta" puhuva ääni kuulostaa samalta kuin Nenonen Kultaista Naamiota käsittelevässä jutussa. Merkittävää!



Ensi kerralla sitten vissiin joku kokonaisuus joulukuulta 1993, mukana ainakin joulusatu ja lisää fantasiaaaaaaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti