sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Are you a college boy or something?

I bet you think you're pretty smart, huh? Think you can outsmart a bullet?

Noniinjoo. Nythän on äitienpäivä, joten aloitetaan jollain ihan sivistyneellä. J.R.R. Tolkien, nykyään tunnettu ikävä kyllä enemmän kumisista ninjahaltiaelokuvista, joissa rikkaat pontsot esittävät örkkejä kansanmurhaavia puolituisia, velhot pössyttelevät sieniä röllimetsässä jonkun uusseelantilaisen miljardöörin keksimiä lisäjuonia päivitellen, ja kääpiöt surffaavat kilvillä pitkin viisituntisia cgi-efektivuoria...ei helkutti, tämänhän piti olla sivistynyttä. Siis, J.R.R. Tolkien oli merkittävä fantasiakirjailija, tässä Vapaan Vyöhykkeen Fantasiasarjan ensimmäisessä osassa Olli Kangassalo tutustuu miehen tuotantoon ja elämään. Tämä on hyvin toimitettu esittely, mukana on mm. BBC:n tekemiä haastatteluja. Jälleen kerran kiitos vanhalle YLElle, Olli Kangassalolle ja Vapaalle Vyöhykkeelle!Agh Nazg Krimpatul! Minä pidän aivan saamaristi Hauta Blommilasta. Syitä on useita, mutta annan tässä kaksi: 1) Kauan sitten Hauta heitti jossain Radiomafian musiikkiohjelmassa Cyberpunk-spesiaalin. Siinä hän soitti muutamia essentiaalisia cyberpunkista vaikutteensa tietoisesti tai tiedostamatta saaneita artisteja. Yksi niistä oli brittiläinen Hoodlum Priest. Ohjelmassa soi Hoodlum Priestin kappale Tyrell. Olin myyty. Onneksi levy Heart of Darkness löytyi eräästä Lahtelaisesta levykaupasta, sitä tuli pyöritettyä aivan älyttömästi, ja on se vieläkin hyllyssä. Toimii edelleen. Tuo Blommilan Cyberpunk-musiikki -spessu on myös tallennettu kaseteilleni, joten saatan tykitellä sen tähän blogiinkin joskus. 2) Hauta Blommila arvostaa Gene Wolfea.

Siis, Hauta on yksi tärkeimmistä Suomen scifiskenen vaikuttajista, joten oli siistiä huomata, että olen tallentanut kaseteille kaksi Blommilan Veriteot -sarjan jaksoa. Näissä Hauta esitteli kirjailijoita, joita ei ollut käännetty suomeksi. Tässä ekassa osassa aiheena Greg Egan. Äänenlaatu on hiukka huono, mutta teksti on täyttä asiaa, ja tuossa taustalla soi yksi Hoodlum Priestin biisi. Ihan siis jos ette uskoneet, että Heart of Darkness on helvetin hyvä levy.Sivistys loppuu nyt. Kuultiin aiemmin yksi Kim Finnin äänipäiväkirjan jakso, nyt tulee toinen. Ja enempää ei näitä hallussani ole. Aamen.Loppuun tilannetiedote. Digitoimatta on vielä kolme kasettia. Yhdessä on etiketin mukaan kaksi jaksoa lisää fantasiasarjaa, ja muuta sälää. Ihan hauskaa tässä on se, että ei ikinä tiedä mitä noitten isompien juttujen välistä löytyy. Pelkät juonnotkin on välillä aika hauskoja, ja soitettuja biisejä on aina hauska bongata. Vähän kuin ne vanhojen VHS-kasettien seassa olevat mainokset yms. lisämateriaali.

Kaksi viimeistä kassua sisältävät sitten mystisen Muukalaisuus ja Paranoia Spesiaalin. Katsokaa vaikka:Tämä spesiaali on muistaakseni erittäin immersiivinen kokemus. Odotan innolla sen kuulemista ja jakamista kanssanne. Ja ehkä sieltäkin löytyy ties mitä extroja.

The end is nigh, enjoy the last days!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti