tiistai 24. maaliskuuta 2015

Science Fiction/Triple Feature!

Science fiction (ooh ooh ooh) triple feature
Toni J (ooh ooh ooh) will build a creature
See aliens fighting (ooh ooh ooh) Atro and Petri
Isä Aurinkoinen stars in (ooh ooh ooh) Aikacon
Wo oh oh oh oh oh
At the late night, triple feature, blog show


Eli nyt kolme melko massiivista scifipläjäystä, näistä riittää järsittävää pariksi valovuodeksi.

Vapaan Vyöhykkeen scifisarjan toisessa osassa käydään läpi HC-scifiä. Siis jos olette niin tyhmiä, että luulitte valovuoden olevan tilavuuden mitta ja että parsekeillä maustetaan keittoja, asia korjataan nyt. Äänessä muuten myös äskettäin edesmennyt Sir Terry Prachett.



Toiseksi combopaketti (eli tämähän on oikeastaan quadruple feature!), jossa käydään Tampereella 8. - 9.1.1994 järjestetyssä Aikaconissa, ja kuunnellaan missä tilassa scifi oli Virossa. Aikacon-pätkässä on mukavan tuore lähestymistapa, eli toimittajana on ilmeisesti fandomin ulkopuolinen naishenkilö (hän jää ikävä kyllä anonyymiksi), joka havainnoi scifistien tapoja ja rituaaleja. Itse en ollut paikalla, mutta tästähän saa hyvän kuvan siitä mitä se oli.



Lopuksi käsitellään scifimessiaat ja avaruushirviöiden kurko eli Alien. Tämäkin on siis joku yhdistelmä, mutta näistä 20+ vuoden takaisista nauhoitteista ei saa aina selvää. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tämän klipin genealogia on todella epäselvä, eikä loppupuolella oleva Petri Hiltusen Alien-analyysi ole ollenkaan Vapaalta Vyöhykkeeltä, vaan elokuvaohjelmasta nimeltä Tuhkaa ja Timanttia, jota tässä juontaa Atro Lahtela. Voi olla, että koko Alien-juttu on siitä. Ja sitten alussa scifimessiaista puhuva henkilö on todella tutun kuuloinen, mutta en saa nimeä mieleen. Kunnon säätöä, mutta mitä pienistä, eihän tästä minulle mitään makseta!



I got signals, I got readings in front and behind! Lisää materiaa tulossa viikonloppuna!

1 kommentti: